Nuša Pevc in Alenka Dijak

  V soboto 25.1.2020 ob 17.30 uri bo v prostorih Kulturnega doma Kromberk predavanje dveh predavateljic in sicer Nuše Pevc in Alenke Dijak, ki nam bosta predstavila vsako svojo tematiko. podrobnosti pa si preberite v nadaljevanju.

  Naslov predavanja Nuše Pevc med 17.30 in 18.45 : Resnica o jogi

  Nuša Pevc je mednarodno certificirana učiteljica joge (RYT400), z izkušnjami učenja joge in meditacije tako pri nas kot v tujini. Vadbe joge vodi v Ljubljani, Kopru in Luciji, organizira pa tudi številne delavnice in joga oddihe po Sloveniji. V zadnjem času se je usmerila tudi v organizacijo joga potovanj po svetu. Nuša je diplomirana novinarka in nekdanja stevardesa, ljubiteljica fotografije in pisanja, ki se je odločila, da v življenju sledi svojim sanjam. Odpovedala se je klasičnim službam in stopila na samostojno pot, na kateri deli svoje znanje o jogi in z njim pomaga ljudem do boljšega zdravja in srečnejšega življenja. Svoje znanje ves čas nadgrajuje pri najboljših tujih učiteljih. Znana je po svoji radovednosti, odkritosti in neposrednosti, s katero podira tabuje in razkriva (včasih neprijetno) resnico. Ljudi spodbuja k obračanju vase in soočanju s sabo, saj verjame, da je samospoznavanje ključno za razvoj posameznika in družbe. O jogi krožijo številne govorice, teorije in neresnice. Da je zgolj telovadba, da je religija ali celo kult, da je primerna samo za ženske ali samo za gibčne, celo, da je hudičevo delo. Kaj pa je joga v resnici? Kaj je bil njen namen tisoče let nazaj in v kaj se je spremenila danes? Kateri so znanstveno dokazani pozitivni učinki joge? Zakaj je nekaterim v interesu, da jogo očrnijo? Kako lahko jogo uporabimo kot najboljše orodje za srečno življenje? Na takšna in podobna vprašanja bo Nuša Pevc odgovarjala na predavanju. Vabljeni!

  Naslov predavanja Alenke Dijak med 18.45 in 20.00 : Moja čustva pod kontrolo

  Čeprav so čustva velik del nas in naše osebnosti, kontroliranje le-teh lahko postane težavno v stresnih  situacijah, ko čustva prevzamejo razum in pripomorejo k nepravilnim reakcijam in odločitvam, posledice katerih pa je nastanek naknadnih stresnih situacij in s tem ustvarijo začaran krog iz katerega je težavno izstopiti.

  Res je, da so čustva velikokrat glavni »krivec« za nastanek neprijetnih situacij, pa vendar imajo prav tako lahko pozitivne učinke – pomagajo nam, da se osredotočimo na pomembne naloge, sprejemamo učinkovite odločitve, uživamo v zdravih odnosih in pripomorejo k našemu soočanjem z vzponi in padci življenja.

  Kazati čustva je preprosto in v večini primerov povsem »avtomatizirano«. Toda storiti to na pravem kraju, ob pravem času in na pravi način predstavlja izziv za ne malokaterega posameznika.  Tu pa nastopi čustvena inteligenca, ki nam pomaga kontrolirati naša čustva in s tem pripomore k boljšem soočanju z vsakodnevnimi težavami.

  Že Aristotel je rekel: »Vsakdo se lahko razjezi , to je enostavno. Toda biti jezen na pravo osebo, ob pravem času, s pravim namenom in na pravilen način – to pa ni enostavno«.

  To pa so izzivi tudi neštetih ljudi, ki pri meni poiščejo pomoč. Anksozna stanja, žalost, skrbi, nespečnost, strahovi, fobije, slaba koncentracija, neproduktivnost …  imajo skupni imenovalec –  čustva niso pod kontrolo. Z vsem ponosom in zadovoljstvom lahko povem, da ko v svoje terapije dodatno vključim tudi tehnike kontrole čustev in pravilnega upravljanja z njimi, je rezultat tu.

  Zato bom na našem srečanju vas malo razkrila moč, ki jo imam Čustvena Inteligenca. Skupaj bomo:

  • Raziskali kaj čustva so
  • Kaj pripomore k njihovem nastanku
  • Kako se z njimi soočiti
  • Kako kontrolirati čustva in jih uporabiti v lastno korist

  Alenka Dijak, Coach čuječnosti in kognitivno vedenjske terapije in diplomirana terapevtka medicinske hipnoze

  Predavanje je BREZPLAČNO in bo potekalo v prostorih Doma kulture Kromberk, Ulica Vinka Vodopivca 90, Nova Gorica. Število mest je omejeno – zaradi velikosti prostora, zato vam predlagamo čimprejšnjo prijavo s pomočjo spodnjega kontaktnega obrazca.


  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja